Saccoo is meer dan alleen een merk………

het is een filosofie van de authenticiteit en echt, traditioneel vakmanschap.

De Saccoo Leather collectie wordt volledig met de hand gemaakt en geproduceerd van volnerf rundleder. Volnerf rundleder is de buitenkant van de huid, waarvan alleen de haren verwijderd worden, zodat het leer zijn stevige en unieke structuur behoudt en optimaal ademt en absorbeert. Het exclusieve looiproces van dit leer duurt enkele weken om de unieke en authentieke uitstraling te verkrijgen. Het leer krijgt hierdoor een warm, duurzaam en casual karakter. Elke tas is, vanwege deze eigenschappen een uniek exemplaar. Geen twee tassen zijn hetzelfde.

Saccoo tas anders dan anders

JP Bosboom startte Saccoo Leathergoods in 2005. Zij ontwerpen en realiseren originele handtassen. De designs zijn ‘natuurlijk’, ‘zuiver’ en ‘functioneel’, ‘van eigen hand’, en ze zijn allemaal anders dan anders. Het doel van Saccoo is simpelweg de meest innovatieve en sportieve casual Leather Bags collectie maken met een duurzame approach, immers ‘als het goed is voor onze klanten, dan is het goed voor Saccoo’.
Bij Saccoo is het belangrijk dat iedereen die samenwerkt met het bedrijf op de juiste manier benaderd en behandeld wordt en daardoor beter af is door met hen samen te werken

Enkele voorbeelden uit de collectie

Milieu en zienswijze

Zij geloven dat door deze benadering de lange-termijn ontwikkelingen in de handel, cultuur en milieu, in onze meer en meer egocentrisch wereld een beetje beter wordt.

Het ontwerpen van originele, functionele en stijlvolle casual lederwaren is hun kracht. De lederen tassen hebben zich in een relatief korte periode gevestigd als het leidende merk in haar sector en zijn een ‘eyecatcher’ in vele winkels in Europa.

Onze tassen, reistassen en portemonnees zijn plantaardig gelooid. Tijdens het looiproces worden speciale schors en sappen van bomen aan het leer gegeven. Vervolgens worden ze behandeld in een zonnebad om de kleuren te versterken. Daarna zorgen verschillende polijsten en oliën voor variatie in kleuren en een prettig gevoel.

Adres winkel

Kom eens langs in onze winkel en ambachtelijke schoenmakerij!

Onze lederwarenwinkel is gevestigd in Santpoort-Noord, GRATIS PARKEREN!
Adres winkel